7 Χρυσά πράγματα - VisionGold.org®



Ο χρυσός βρίσκεται στη ρίζα πολλών μύθων, στους οποίους αντιπροσώπευε τον ήλιο, τα ανυπέρβλητα πλούτη και ακόμη και τη θεότητα. Ένα παγκόσμιο σύμβολο της κατάστασης από τους αρχαίους χρόνους, η ομορφιά, η σφριγηλότητα και η ελαφρότητα του μετάλλου καθιστούν από καιρό το πιο επιθυμητό υλικό στην ανθρώπινη στολίσθηση.

Εδώ, επτά πράγματα σε χρυσό:

Από την αρχαιότητα

Αυτό το τελετουργικό κολάρο, το Shannongrove gorget, ανακαλύφθηκε σε ιρλανδέζικο τύρφη τον 18ο αιώνα και τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο. Από την ύστερη εποχή του Χαλκού, εμφανίζει εξεζητημένες τεχνικές κυνηγιού και ανάγλυφου.


Αξίζει το βάρος της

Η Sotheby's θα κρατήσει το Midas Touch, την πρώτη της πώληση αποκλειστικά στο χρυσό, στις 14 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Η εκδήλωση θα παρουσιάσει το "Τραγούδι της Σειρήνας" (2010) του Marc Quinn, μια στερεά χρυσή κασέτα 18 καρατίων της Kate Moss, που ζυγίζει 8,021 γραμμάρια (17 λίβρες).

Όλες οι γωνίες

Η κοσμηματοπωλείο Ute Decker, με έδρα το Λονδίνο, παρουσίασε τις γλυπτικές ιδιότητες του χρυσού με τα σκουλαρίκια της επαινεμένης σκιάς. Χρησιμοποιεί μόνο χρυσό δίκαιου εμπορίου, το οποίο μπορεί να εντοπίσει την προέλευσή του σε μικρές επιχειρήσεις εξόρυξης σε Λευκοχρυσοι Βαπτιστικοι Σταυροι χώρες όπως το Περού και την Ουγκάντα.

CreditGian Paolo Barbieri / Condé Nast, μέσω της Getty Images
Power Look

Τα κοσμήματα που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από χρυσό έγιναν μόδα κατά τη διάρκεια της λιτότητας μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμπίπτει με την άνοδο της ισχυρής, ανεξάρτητης γυναίκας. Εδώ, για μια φωτογραφία Vogue του Οικονομικοι Σταυροι 1969, η Marisa Berenson φορούσε στρώματα χρυσών αλυσίδων και δαχτυλιδιών Bulgari.


Δάσκαλος του Guises

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1970 το εργαστήριο του Παρισιού του Georges Lenfant, υπό την ηγεσία του γιου του Jacques, δημιούργησε χρυσά βραχιόλια σε περίπλοκα πρότυπα και υφές, όπως αυτή που βρίσκεται τώρα στο Hancocks, ένας έμπορος του Λονδίνου.



Όλα όσα λάμπουν

Μια φαινομενικά άπειρη σειρά δεξιοτήτων χρυσοχοΐας έχουν αναπτυχθεί από τότε που οι Μεσοποταμιοι έδειξαν τεχνικές cloisonné, filigree και κοκκοποίησης πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια. Εδώ, η σφραγίδα της χρυσοχοϊας της Ιταλικής κοσμηματοποιίας Marco Bicego δημιουργείται με τη χρήση του bulino, ενός παραδοσιακού εργαλείου που παράγει μια Σταυροι Βαπτισης λεπτή, βουρτσισμένη υφή.

Ολυμπιακό χρυσό

Για τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, η ελληνική κοσμηματοποιός Έλενα Βότση δημιούργησε ένα ολυμπιακό σχέδιο μετάλλων που χρησιμοποιείται σήμερα. Τα σχέδια γλυπτικής κοσμήματος της, όπως Φθηνοι Σταυροι Βαπτισης το δαχτυλίδι παραπάνω, ταιριάζουν με την τρέχουσα μόδα για τα κομμάτια των δηλώσεων, και ο γυαλισμένος χρυσός είναι το υλικό της επιλογής. "Είναι σαν ένας καμβάς όπου μπορώ να πω Οικονομικοι Σταυροι Βαπτισης την ιστορία μου", είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *